Mediapankista maailmalle

Visit Finland edistää Suomeen suuntautuvaa matkailua ja Suomi-kuvaa maailmalla. Tärkeä työkalu on toimiva mediapankki, josta löytyy yli 10 000 valokuvan lisäksi niin videoita, grafiikoita ja logoja kuin suuria painoaineistojakin.

Granon aineistonhallintatyökalut ovat Visit Finlandille tuttuja jo yli 10 vuoden takaa – ajalta ennen nykyistä Granoa, kun Visit Finlandkin oli vielä nimeltään Matkailunedistämiskeskus. Vuosien varrella työkaluja on kehitetty vastaamaan tarpeita, mutta helppokäyttöisyys ja monipuolisuus ovat kulkeneet mukana koko ajan.

− Meille erityisen hyödyllinen ominaisuus on palvelun kuva- korimahdollisuus. Sen avulla pystymme helpottamaan toimittajien työtä. Voimme tarjota heille valmiiksi koottuja koreja heidän haluamistaan aihepiireistä sen sijaan, että he joutuisivat kahlaamaan läpi valtavaa materiaalimassaa ja valikoimaan parhaita kuvia itse, kertoo kuva- ja videotuottaja Raija Lehtonen Visit Finlandilta.

Kuvakoreja voi hyödyntää myös ulkopuolinen käyttäjä, joten materiaalin kerääminen ja lataaminen on palvelussa kätevää. Visit Finlandilla on edustajia yli kymmenessä maassa, ja aineistopankkia hyödynnetään paljon myös talon sisällä.

− Jos järjestämme tapahtumaa vaikkapa Kiinassa, on turha painaa roll-upeja ja julisteita Suomessa ja lähettää niitä täältä sinne. Kätevämpää on vain siirtää painovalmis aineisto materiaalipankin kautta edustajalle ja tilata paino paikan päällä. Esittelymateriaaleihin vaadittavat aineistot ovat niin suuria, ettei niiden siirtäminen muulla tavalla tule kysymykseen, Lehtonen kertoo.

Monipuoliset käyttötavat

Sisäistä käyttöä varten palveluun on olemassa erillinen suljettu puoli, johon vain oma henkilöstö pääsee kirjautumaan. Yleisöpuolellekin pitää rekisteröityä käyttäjäksi, sillä kuvien käyttöä on tarpeen rajata matkailunedistämistarkoituksiin.

− Palvelussa olisi toki mahdollista myöntää tunnuksia uusille käyttäjille automaattisesti, mutta meillä se halutaan tehdä itse. Se on oikeastaan ainoa tapa käydä tunnushakemukset läpi ja varmistua, että käyttäjä on oikealla asialla eikä aio käyttää kuvia esimerkiksi oman liiketoimintansa markkinointiin.

Uusia käyttäjähakemuksia palveluun ropisee tasaisesti pitkin viikkoa, noin parikymmentä päivässä. Tällä hetkellä aineistopankilla on noin 9000 rekisteröitynyttä käyttäjää, ja kuvakoripyyntöjäkin tulee Lehtoselle useita viikossa ympäri maailman.

Raija Lehtonen Visit Finlandilta pitää kuvapankin mobiiliystävällisyyttä kätevänä.

Aineistopankki kätevästi mobiiliin

Granon aineistonhallintatyökaluja kehitetään jatkuvasti. Visit Finlandin kohdalla edellinen isompi päivitys tapahtui viime vuonna, kun aineistonhallintapalvelu muutettiin responsiiviseksi. Nyt aineistopankkia voi käyttää sujuvasti myös mobiililaitteilla, sekä käyttäjän että ylläpitäjän rooleissa.

− Mobiiliystävällisyys on kätevä etenkin silloin, jos edustajiltamme ulkomailta tulee pikaisia materiaalitarpeita oman työajan ulkopuolella. Juuri äskettäin naputtelin illalla kuvakorin matkaan Kiinaan, jossa tehtiin viime hetken valmisteluja siellä järjestettyyn Moi Helsinki -tapahtumaan, Lehtonen kertoo.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ja opastamaan yrityksenne alkuun sovelluksen kanssa.