EMMi tutuksi

EMMi
Mediapankki

Hallinnoi yrityksenne digitaalisia aineistoja ketterästi ja nopeasti.

EMMi Mediapankki on Grano Oy:n omistama ja kehittämä palvelu digitaalisten aineistojen hallintaan, jakeluun ja arkistointiin sekä markkinoinnillisten projektien hallintaan. Palvelu on käytettävissä uusilla Internet-selaimilla.

EMMi soveltuu kuvapankiksi, tuotetietopankiksi ja viestinnän työkaluksi, jossa organisaation ja sidosryhmien aineistoliikenne tapahtuu keskitetysti. Palvelua on mahdollista laajentaa valinnaisella projektinhallintaosiolla. Aineistonhallinnan ja projektinhallinnan avulla arkistointi, aineistoliikenne, viestinnän suunnittelu ja vedosten hyväksymiset tapahtuvat yhden yhteisen palvelun sisällä.

Mediapankin avulla voidaan hallita aineiston tuotanto- ja julkaisuprosesseja. Rajapintojen avulla on mahdollista käyttää aineistoja ja niihin liittyvää metatietoa muissa järjestelmissä. Kuva-aineistot voidaan konvertoida muiden järjestelmien tarpeiden mukaisesti tarvittavaan kokoon ja tiedostomuotoon.

Monipuoliset
ominaisuudet

EMMi Mediapankki on Suomen monipuolisimpia aineistonhallintapalveluita. Useat pilvipalvelut muistuttavat pintapuolisesti toisiaan, mutta myös eroja on runsaasti. Tässä esittelemme perustoimintoja, jotka tekevät EMMistä vahvan ja vaikuttavan kokonaisvaltaisen palvelun.

Joustava tapa jakaa aineistoa

EMMi-palvelussa on lukuisia tapoja jakaa ja julkaista aineistokokoelmia, kokonaisia hakemistorakenteita tai yksittäisiä tiedostoja.

Mukautuva käyttöliittymä

Hakemiston kansioita on mahdollista muokata sisältöeditorilla, jolla voidaan tuottaa esimerkiksi ohjetekstisisältöjä palvelun kansionäkymiin. Aineistoja voi tarkastella ruudukko- tai listanäkymässä. Näkymää voi järjestellä aineistojen metatietojen mukaan (esim. nimi, tiedostopääte, tiedostokoko, muokkauspäivä ja tila).

Jaa helposti ja tietoturvallisesti

Yksittäiset tiedostot tai aineistokokoelmat voidaan toimittaa linkkeinä suoraan vastaanottajan sähköpostiin. Jaettava aineisto on helppoa koota aineistokoreihin, joiden sisältö on jaettavissa yksittäisellä linkillä. Palvelun kansioihin voidaan luoda suoria julkisia linkkejä, joilla kirjautuminen ohitetaan. Tällöin koko hakemistohierarkiasta muodostuu avoin aineistopankki. Siihen saadaan myös erillinen salasana, jos jaettujen hakemistojen ei haluta olevan täysin julkisia.

Tallenna, jaa, julkaise

Tallenna ja jaa yrityksenne digitaalisia aineistoja ketterästi ja nopeasti. Sujuvat työkalut jakamiseen ja julkaisuun.

Määrittele oikeudet käyttäjäryhmittäin

Palvelun hakemistorakenne on asiakkaan määriteltävissä. Jokaiseen hakemistoon voidaan määritellä oikeudet lukea, tallentaa, muokata aineistoa sekä muokata kyseisen hakemiston ominaisuuksia sekä luoda alahakemistoja. Oikeudet määritellään käyttäjäryhmittäin. Ryhmiä voi olla rajattomasti ja yksittäinen käyttäjä voi kuulua useampaan ryhmään samanaikaisesti.

Rekisteröityminen lomakkeella

Palveluun kuuluu oletuksena rekisteröitymislomake. Rekisteröitymisen asetuksissa on erilaisia mahdollisuuksia: voit antaa tunnukset automaattisesti tietyillä oikeuksilla tai jättää uudet käyttäjät pääkäyttäjän hyväksyttäväksi.

Luo julkinen linkki

Aineistoa on helppoa jakaa myös sellaisten henkilöiden kanssa, jotka eivät ole rekisteröityneet. Tällöin voidaan luoda hakemistoihin tai tiedostoihin johtavia julkisia linkkejä, jotka voidaan tarvittaessa salasanasuojata tietoturvan takaamiseksi.

Hallitse aineistoa

Palveluun voidaan luoda erilaisia osioita eri käyttäjäryhmille. Päätä vapaasti mitä kukin saa nähdä ja tehdä.

Hakutoiminto

Tarvitsemasi aineiston hakeminen on mutkatonta kaikilla laitteilla – milloin vain ja missä sitten oletkin. EMMin edistyksellisellä hakutoimintolla tarvitsemasi tiedosto, aineisto tai hakemisto löytyy nopeasti.

Monipuoliset yhdistelmähaut

Haku mahdollistaa monipuoliset yhdistelmähaut. Hakuominaisuus hyödyntää kaikkia metatietokenttiä hakutermeinä.

Personoitu hakunäkymä

Käyttäjä voi tallentaa usein käyttämänsä haut suoriksi linkeiksi omaan näkymäänsä. Palvelun monipuolisilla esikatselu- ja hakuominaisuuksilla aineiston lataaminen, tarkastelu, luokittelu ja jakaminen on helppoa.

Löydä tarvitsemasi helposti

Löydä etsimäsi aineisto tiedostopankista helposti ja nopeasti monipuolisilla hakuominaisuuksilla.

Yhteisösi digitaalinen työpöytä

EMMi Mediapankilla kokoat henkilökuntasi ja yhteistyökumppanisi yhteisen digitaalisen työpöydän äärelle. Tämä helpottaa työnkulkua ratkaisevasti, kun kaikki voivat hallita yhteistä aineistoa paikkariippumattomasti ja laitteella, joka sattuu juuri sillä hetkellä olemaan käsillä.

Käytä suoraan selaimella

Palvelun monipuolisilla esikatselu- ja hakuominaisuuksilla aineistojen lataaminen, tarkastaminen, kommentointi, luokittelu ja jakaminen on helppoa – vaikka suoraan kännykästä. EMMiä voit käyttää millä tahansa modernilla selaimella, jossa se toimii responsiivisesti eli kaikille laitteille skaalautuvana verkkosivustostona.

Lataa ja selaa missä vain

Uudet messukuvat heti käyttöön? Lataa ne tiedostopankkiin millä tahansa laitteella, esim. suoraan kännykästäsi.

Merkitse aineistoihin lisätietoja

EMMissä pystyt itse luomaan aineistolle uusia lisätietokenttiä joustavasti ja monipuolisesti. Tämä tapahtuu helpon käyttöliittymän avulla ilman erityistä teknistä osaamista.

Kommentoi ja keskustele

Voitte keskustella ja kommentoida aineistoihin liittyvistä asioista suoraan järjestelmän sisällä.

Mukautuu tarpeisiin

Lisätietokenttiin voit määritellä erilaisia toimintoja (tekstikenttä, valintaruudut ja -painikkeet, alasvetovalikot jne.) Kenttien arvoja voidaan validoida, yhdistellä ja käyttää API-rajapinnan kanssa. Metatietoja voidaan massamuokata yhdellä kertaa useaan aineistoon.

Rikasta aineistoa metatiedoilla

Lisää kaikki tarvittava metadata ja lisätiedostot osaksi ainestoja. Tarkasta aineistoja, kommentoi ja keskustele.

Headless Server

EMMi Mediapankilla pystyy toimimaan normaalikäytön lisäksi ns. päättömänä palveluna/palvelimena (Headless Server). Tämä toteutetaan API:n eli rajapinnan avulla. Palvelusta löytyy myös valmiita integrointimoduuleita, kuten valmis GS1 Synkka Media -moduuli, joka sopii mm. elintarvikealan tarpeisiin. Synkka on kaupanalan tuotetietopalvelu, jota hyödyntävät mm. elintarvikeala, HoReCa-sektori ja yritykset, jotka rikastavat tuotetietoa tarjotakseen erilaisia lisäpalveluja kuluttajille.

RestAPI-rajapinta

EMMissä on moderni, hyvin toimiva RestAPI-rajapinta, jonka kautta muut järjestelmät voivat käyttää EMMiä kuvien origin-palvelimena. Aineistojen lisäksi rajapinnan kautta voidaan hakea aineiston kaikkia metatietoja, joita voi käyttää myös esimerkiksi rajapintahaun hakukriteereinä (kuva voidaan hakea vaikkapa GTIN-numeron perusteella, jos se on syötetty kuvan metatietoihin). EMMin ja kolmannen osapuolen palvelun väliin voidaan sijoittaa ns. CDN-palvelu, esimerkiksi jos asiakkaalla on tarve kuvien globaaliin hakemiseen.

Integroi muihin järjestelmiin

Nykyaikainen API auttaa liittämään aineistopankin toiminnot osaksi muita järjestelmiäsi.

EMMi Mediapankki – aloita käyttö nyt

Hallinnoi kaikkia yrityksenne digitaalisia aineistoja ketterästi ja nopeasti. Aloita käyttö nyt 0€!

Jo yli 250 brändiä luottaa EMMiin!

,,

Järjestelmän suurin hyöty
on, että meillä on yksi
paikka, mistä käymme
katsomassa kaiken.
Maiju Siltakoski
Senior Graphic Designer, Valio